In de schuldenproblematiek en nu?

De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) bestrijdt toenemende
schuldenproblematiek door na een traject van drie jaar een streep te zetten door alle resterende schulden, zodat u weer met een schone lei verder kunt. Schuerman advocaat biedt uitstekende juridische begeleiding bij dit traject, zodat de kans op kwijtschelding van uw resterende schulden aanzienlijk wordt vergroot.

Om toegelaten te worden tot de WSNP dient een verzoek te worden ingediend bij de rechtbank. Een vereiste is dat er in eerste instantie een minnelijk traject is doorlopen. Schuldhulpinstanties zoals Kredietbank Rotterdam kunnen hierbij hulp bieden. Bijstand door een advocaat bij het indienen van een dergelijk verzoek is niet verplicht en wordt dan ook niet vergoed door de Raad voor de Rechtsbijstand. Als het verzoek tot toelating wordt afgewezen, kan er hoger beroep aangetekend worden. Voor het instellen van hoger beroep tegen de afwijzing is bijstand door een advocaat wel wettelijk verplicht. Het hoger beroep dient binnen acht dagen na de beslissing van de rechter te worden ingediend door een advocaat.

 

Toewijzing hoger beroep

Door bijstand en begeleiding van een gespecialiseerd en ervaren advocatenkantoor vergroot u de kans dat uw verzoek tot toelating in hoger beroep wordt toegewezen. Schuerman advocaat is een kantoor dat door jarenlange ervaring met de WSNP precies weet waar de rechter op let en wat er nodig is om de rechter te overtuigen. Maar zelfs als u wél bent toegelaten tot de WSNP kan het voorkomen dat de rechter beslist om het traject voortijdig te beëindigen, waardoor uw schulden niet worden kwijtgescholden. Als dit u overkomt, mag u gedurende tien jaar geen gebruik meer maken van de regeling van de WSNP. Ons kantoor heeft hiermee ruime ervaring en kan vaak hulp bieden om de rechter van gedachten te veranderen.

 

Terug in het traject

Indien de rechter de WSNP tussentijds heeft beëindigd kan ons kantoor u helpen om toch weer terug te keren in het traject. Met professionele hulp door een ervaren advocaat kunt u het besluit van de rechter vernietigen en weer verder gaan waar u gebleven was, zodat u niet opnieuw hoeft te beginnen aan de termijn van drie jaren.

 

Persoonlijk advies

Kortom: als u problemen heeft met schulden of met de WSNP, twijfel dan niet en neem contact op met ons voor een kosteloos kennismakingsgesprek. Gedurende een dergelijk gesprek kunnen wij al uw vragen over de WSNP beantwoorden en u voorzien van persoonlijk advies. U kunt vrijblijvend contact opnemen met ons kantoor voor het inplannen van een afspraak.

Spoorsingel 29 B
3033 GE Rotterdam
info@schuermanadvocaat.nl

010 – 220 79 55