In de schuldenproblematiek en nu?

De Wet Hulp Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) bestrijdt de toenemende
schuldenproblematiek door na een traject van drie jaar een streep te zetten door alle resterende schulden zodat je weer met een schone lei verder kunt. Schuerman advocaat in Rotterdam biedt een uitstekende juridische begeleiding bij dit traject, zodat de kans op kwijtschelding van jouw schulden aanzienlijk wordt vergroot.

Om toegelaten te worden tot de WSNP moet je een verzoek indienen bij de rechtbank. Een vereiste is dat er in eerste instantie een minnelijk traject is doorlopen. Schuldhulpinstanties zoals Kredietbank Rotterdam kunnen hierbij hulp bieden. Bijstand door een advocaat bij het indienen van de aanvraag is niet verplicht. De bijstand van een advocaat wordt dan ook niet vergoed door de Raad voor de Rechtsbijstand. Als het verzoek wordt afgewezen, kan er hoger beroep aangetekend worden. Voor hoger beroep tegen de afwijzing is bijstand door een advocaat wel bij wet verplicht. Het hoger beroep dient binnen acht dagen na de beslissing van de rechter te worden ingediend door een advocaat.

Toewijzing hoger beroep
Door bijstand en begeleiding van een gespecialiseerd en ervaren advocatenkantoor vergroot je de kans dat je verzoek in hoger beroep door de rechter wordt toegewezen. Schuerman advocaat is een kantoor dat door de jarenlange ervaring met de WSNP precies weet waar de rechter op let en wat er nodig is om de rechter te overtuigen het verzoek toe te wijzen. Maar zelfs als je wél bent toegelaten tot de WSNP kan het voorkomen dat de rechter beslist om het traject voortijdig te beëindigen, waardoor je schulden niet worden kwijtgescholden. Als dit je overkomt, mag je tien jaar geen gebruik meer maken van de regeling van de WSNP. Ons kantoor heeft hiermee ruime ervaring en kan vaak hulp bieden om de rechter van gedachten te veranderen.

Terug in het traject
Indien de rechter de WSNP tussentijds heeft beëindigd kan Schuerman advocaat je helpen om toch weer terug in het traject te komen. Met professionele hulp door een ervaren advocaat kun je het besluit van de rechter vernietigen en weer verder gaan waar je gebleven was, zodat je ook niet opnieuw hoeft te beginnen aan de termijn van drie jaren.

Persoonlijk advies
Kortom: als je problemen hebt met schulden of met de WSNP, twijfel dan niet en neem contact op met ons kantoor voor een kosteloos kennismakingsgesprek. In dit gesprek beantwoordt de advocaat al je vragen over de WSNP en geeft je een persoonlijk advies met de oplossingen voor je problemen. Neem voor dit geheel vrijblijvende kennismakingsgesprek contact op met het kantoor via onderstaande gegevens.